Poziv na sudjelovanje

Stručni skup: NEFROLOGIJA DANAS 1998. - 2013.

Obilje stručne literature, čija količina svakodnevno raste, ispunja nas dvojakim osjećajima. Radost otkrivanja novog i slaganja mozaika saznanja, ima i drugu, tamnu stranu, obilježenu osjećajem nedostatnosti informiranja, najčešće zbog pomanjkanja vremena uzrokovanog različitim svakodnevnim obavezama.
Skup Nefrologija danas imao je želju premostiti raskorak između rastuće količine podataka i kroničnog nedostatka vremena. Idejni začetnik i Predsjednica Skupa svih ovih godina bila je prof.dr.sc. Svjetlana Čala koja je svojim požrtvovnim radom učinila skup prepoznatljivim kao vrijedan stručni i društveni događaj.

Njenim odlaskom u mirovinu više nismo bili u mogućnosti koristiti naziv Nefrologija danas te je Upravni odbor Hrvatskog društva za nefologiju dijalizu i transplantaciju, Hrvatskog liječničkog zbora odlučio da se skup preimenuje u simpozij NOVOSTI u nefrologiji, dijalizi i transplantaciji bubrega.

Simpozij: NOVOSTI u nefrologiji, dijalizi i transplantaciji bubrega

Simpozij će se održavati godišnje u terminu kao i do sada (drugi petak u ožujku), a povezan je i s obilježavanjem Svjetskog dana bubrega koji je dan ranije. Nova voditeljica i stručna koordinatorica Simpozija je prof.dr.sc. Ingrid Prkačin.

Ovisno o temi simpozija, odabrani predavači, visoke stručnosti i sposobnosti izlaganja preuzeli su obavezu napraviti pregled pojedinih područja iz nefrologije, dijalize i transplantacije bubrega, sažeti bitno, prikazati suvremeni stav, te naglasiti primjenjivost novih saznanja.

Nadamo se da će vrijeme provedeno na simpoziju NOVOSTI u nefrologiji, dijalizi i transplantaciji bubrega i dalje pamtiti kao vrijedan stručni događaj i mjesto druženja i razmjene iskustva sudionika

OU HDNDT, prosinac 2015.

Web dizajn i izrada web stranica