Da li su muški i ženski bubrezi isti?

Hrvatski liječnički dom, Šubićeva 9, Zagreb, 9. ožujak 2012., 14-19h

Poziv | Program

Poziv na sudjelovanje

Za NEFROLOGIJU DANAS 2012 izabrana je tema o rodnim razlikama u nefrologiji. Znanje i znanost o osobitostima odnosno razlikama muškog i ženskog spola u pojavi, liječenju i ishodu različitih bolesti, u procesu starenju i mortalitetu jako je opsežno i brzo napreduje. Osobe muškog i ženskog roda se razlikuju u osnovnim vidovima normalnog funkcioniranja, a isto tako i tokom bolesti. Ideja da se izučavaju rodne razlike ima podlogu u želji da se prilagođenim mjerama prevencije, otkrivanja i liječenja bolesti poboljša ukupna zdravstvena skrb. Svijest o razlikama dovela je do saznanja da se preporuke i upute ne mogu biti uvijek identične za oba spola, te potaknula uključivanje više osoba ženskog spola u studije, ili provođenja posebnih studija za ženski spol. Poznavanje i uvažavanje bioloških rodnih razlika baziranih na genetskim i hormonalnim učincima je jedan od koraka u nastupanju individualizirane medicine u skoroj budućnosti.

prof.dr.sc. Svjetlana Čala

Poziv | Program

Napomene

Simpozij će se održati u prostorijama Hrvatskog liječničkog doma Zagreb, Šubićeva 9, u petak, 9. ožujka 2012. godine, od 14 -19 sati.

Kotizacija: članovi HDNDT, HDH i specijalizanti ne plaćaju kotizaciju. Ostali 90 KN. Kotizacija se može uplatiti na žiro račun HLZ-a 2360000-1101214818 obavezno s pozivom na broj 268-98-900, ili gotovinom na licu mjesta. Svi sudionici dobiti će potvrdnice, Zbornik prikazanih radova te prigodni materijal. Prilikom preuzimanja materijala i potvrdnice obavezno predočiti dokaz o uplati.

Obavijesti

Prof.dr.sc. Svjetlana Čala, KBC ''Sestre milosrdnice''
Klinika za unutarnje bolesti, Zavod za nefrologiju i dijalizu
Tel.: 01/ 3787-648 Fax: 01/ 3787-563
e-mail: svjetlana.cala@gmail.com

WEB stranica: www.nefrologijadanas.org

Prof.dr.sc. Svjetlana Čala, predsjednica
Prof.dr.sc. Branimir Čvorišćec
Prof.dr.sc. Duško Kuzmanić
Prim.mr.sc. Nikola Janković, tajnik

Suorganizatori:

Akademija medicinskih znanosti Hrvatske
Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, HLZ-a
Hrvatsko društvo za hipertenziju, HLZ-a
Klinički bolnički centar ''Sestre milosrdnice''

Web dizajn i izrada web stranica