Zanimljivosti - najava budućih stručnih događanja

Nefrološko-reumatološki vikend 2014

Nefrološko-reumatološki vikend 2014 - logo

Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju i Hrvatsko reumatološko društvo Hrvatskoga liječničkog zbora organiziraju zajednički simpozij pod nazivom Nefrološko - reumatološki (NERA) vikend koji će se održati u Petrčanima kraj Zadra od 9.-11. svibnja 2014. godine.

Multidisciplinarni pristup u liječenju mnogih bolesti je od presudne važnosti. U području nefrologije postoje brojne bolesti i poremećaji koji zahtijevaju aktivnu suradnju drugih struka i specijalnosti. Također, napretku reumatologije pomažu druge struke, među kojima je nefrologija na važnom mjestu. Stoga je upravo suradnja stručnjaka ove dvije struke ne samo potrebna nego predstavlja i svakodnevni izazov u rješavanju dijagnostičkih i terapijskih dilema u najsloženijih bolesnika.

Zbog svega navedenog, ali i zbog potrebe za razmjenom iskustava i stavova, naša su dva stručna društva pokrenula inicijativu za zajedničkim simpozijem. U prvom dijelu simpozija nefrolozi i reumatolozi obradit će neka važna poglavlja iz područja dijagnostike i liječenja glomerulskih bolesti, vaskulitisa, lupusnog nefritisa te raspraviti o mogućnostima liječenja navedenih stanja te mogućnostima za transplantaciju bubrega u bolesnika s tim bolestima.

U drugom dijelu simpozija koji je organiziran u suradnji s tvrtkom Roche, nefrolozi će obraditi teme iz područja transplantacije bubrega, liječenja anemije lijekovima za stimulaciju eritropoeze te prikazati najnovije smjernice HDNDT za liječenje anemije i njihovu primjenu u praksi.

U isto će vrijeme, reumatolozi na svojoj tradicionalnoj Reumatološkoj akademiji obraditi novine u primjeni biološke terapije i njenim komplikacijama u liječenju reumatoloških bolesnika.

Simpozij je namijenjen internistima, nefrolozima, imunolozima, reumatolozima i svim ostalim zainteresiranim liječnicima koji sudjeluju u zbrinjavanju bolesnika s kroničnom bubrežnom bolesti i/ili reumatološkom bolešću.

 

Nefrološko-reumatološki vikend 2014 - info Nefrološko-reumatološki vikend 2014 - program Nefrološko-reumatološki vikend 2014 - program Nefrološko-reumatološki vikend 2014 - program Nefrološko-reumatološki vikend 2014 - program

Ovdje pogledajte program Nefrološko-reumatološkog vikenda u PDF formatu: