Nefrološki vikend - 2015.

Sveti Martin na Muri, 21.- 22. 02. 2015.

Poziv na sudjelovanje

Poštovane kolegice i kolege,
Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju HLZ-a u suradnji s tvrtkom ROCHE i ove godine organizira tradicionalni Nefrološki vikend koji će se održati u Sv. Martinu na Muri. U sklopu Nefrološkog vikenda održati će se i Roche simpozij, gdje ćemo prikazati aktualnosti iz područja liječenja anemije, transplantacije bubrega i glomerularnih bolesti.

Ove godine staviti ćemo naglasak na specifične slučajeve iz kliničke prakse kao npr. slučajevi rezistentne anemije ili utjecaj neovisnih čimbenika na liječenje anemije i doziranje LSE. U dijelu simpozija posvećenom transplantaciji bubrega također ćemo se baviti zanimljivim slučajevima bolesnika s CMV infekcijom i bolesnika kojima je CellCept dio imunosupresivne terapije.

Liječenje glomerularnih bolesti je još jedno zanimljivo područje u kojem ćemo prikazati primjenu Mabthere u ANCA vaskulitisima i u transplantaciji bubrega, a prikazati ćemo i novosti u liječenju primarnih glomerulopatija.

Kako smo 2015. godinu proglasili godinom PREDIJALIZE, zadnji dio simpozija posvećen je otvorenim pitanjima predijaliznog liječenja i preventive u predijaliznoj fazi kronične bubrežne bolesti. Koje aktivnosti moramo poduzeti kako bi probrali i pratili te bolesnike, kako ih liječiti i kako prevenirati srčano-žilne komplikacije, samo su neka pitanja koja ćemo raspraviti sa željom da odgovorimo na pitanje - gdje smo danas i što želimo sutra?

Simpozij je namijenjen internistima, nefrolozima i svim ostalim liječnicima koji sudjeluju u zbrinjavanju bolesnika s kroničnim zatajenjem bubrega.

Predsjednik HDNDT
Prof.dr.sc. Sanjin Rački

OPĆE OBAVIJESTI

Kotizacije za prisustvo stručnom dijelu nema.

Simpozij će se bodovati sukladno Pravilniku o stručnom usavršavanju Hrvatske liječničke komore.

Za sve zainteresirane biti će organiziran prijevoz autobusom iz Zagreba, Autobusni kolodvor peron 502 u subotu 21. veljače 2015. s polaskom u 11.30 sati. Rezervacija mjesta u autobusu je obavezna. Rezervacije su po principu tko se prvi javi prvi će biti uslužen, a broj mjesta je ograničen. Krajnji rok za rezervacije je 19. 2. 2014. u 16 sati.

Rezervacije poslati na e-mail: tajnik@hdndt.org

Za sve obavijesti glede smještaja obratiti se službenom organizatoru:

ALADDIN DMC putnička agencija d.o.o.
Ulica grada Vukovara 269 A, 10000 Zagreb
Kontakt mail: darija@aladdindmc.hr
Kontakt osoba: Darija Lelas
Telefon : 01 6443 443

 

Program simpozija - Sveti Martin na Muri