Multidisciplinarni pristup liječenju bolesnika s akutnom ozljedom bubrega " />

Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora

Simpozij: Multidisciplinarni pristup liječenju bolesnika s akutnom ozljedom bubrega

Zagreb, 23. 09. 2016.

 

Poziv na sudjelovanje

Hrvatsko društvo za dijalizu, nefrologiju i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora organizira Simpozij ''Multidiscplinarni pristup liječenju bolesnika s akutnom ozljedom bubrega''. Simpozij će se održati u petak, 23.09.2016. godine , od 14 do 18 sati u edukacijskom centru Poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i neurologiju Cosmogamma jedan, Jakuševečka cesta 4b, u Zagrebu.

Simpozij je namijenjen nefrolozima, intenzivistima, anesteziolozima, medicinskim sestrama i tehničarima koji su u svojem svakodnevnom radu u prilici liječiti bolesnike s akutnom ozljedom bubrega u jedinicama intenzivnog liječenja.

Liječenje bolesnika s akutnom ozljedom bubrega je složeno. Samo timski rad i suradnja gore navedenih zdravstvenih djelatnika osigurava visoke standarde potrebne u liječenju kompleksnih bolesnika s akutnom ozljedom bubrega (AOB), koja može biti udružena i sa zatajenjem drugih organa.

Tijekom Simpozija biti će prikazane najnovije smjernice u liječenju bolesnika s AOB-om primjenom kontinuiranog nadomještanja bubrežne funkcije (KNBF), preporuke o primjeni novih metoda antikoagulacije, primjeni adsorptivnih membrana u liječenju septičnih bolesnika i novih protokola liječenja.

Cilj ovog Simpozija je usvajanje novih znanja, implementacija novih mogućnosti u kliničkoj praksi te unaprjeđenje liječenja bolesnika s akutnom ozljedom bubrega.

 

 

Opće obavjesti

Sastanak se boduje sukladno pravilniku Hrvatske liječničke komore.
Kotizacije nema.
Predavanja su na hrvatskom i engleskom jeziku bez simultanog prevođenja.

Prijave za tečaj slati na : e-mail tajnik@hdndt.org

U prijavi navesti:

  • prezime i ime, ustanovu zaposlenja
  • stručnu spremu i specijalnost
  • e-mail

Veselimo se Vašem dolasku.

 

Program simpozija

Program tečaja

 

ProgramOvdje pogledajte program Simpozija u PDF formatu: